Prohledat tento blog

pondělí 2. září 2019

Vánoční linecké cukroví

Vítám Vás v nové výzvě blogu Christmas Crafts All Year ´Round. Na tento měsíc máme připravené téma Vánoční/zimní jídlo (nebo nápoj) - Christmas/Winter food (or drinks).

Vytvořila jsem přání s lineckým cukrovím. Pro ty, kteří toto cukroví neznají, uvedu, že je v Česku  hodně rozšířené a oblíbené. Pekla jsem ho svým dětem spoustu let (však také hned poznaly, o co se jedná - jééé, linecké :) ). A opravdu jsem asi vždy měla jemně hnědé okraje :) . Moje maminka dělá hezčí. :)

Postup je takový, že upečete vždy dva stejné tvary a do jednoho vykrojíte střed. Po vychladnutí namažete ovocnou marmeládou a slepíte. A podobný postup jsem použila na výrobu tohoto papírového cukroví. Prostřední papír je červený jako moje rybízová marmeláda. Tři vrstvy papíru už dělají téměř 3D ozdobu, jak vidíte na fotce z boku. Proužkovaný papír už mám velmi dlouho, tak neznám výrobce, ale spodní papír je můj oblíbený Canson (mají pěkné odstíny).





Těšíme se na Vaše příspěvky do challenge CCAYR - Semptember.


Děkuji Vám za návštěvu a za komentáře.

2 komentáře:

  1. This is such a sweet card. Love the cookies - they look good enough to eat :-)
    Happy crafting!
    Big hugs,
    ♥ Lena
    Lena’s Creations

    OdpovědětVymazat
  2. OH! This is a fabulous card, we used to have "jam cakes" the same as these when I was young, my Mum used to make them. I haven't seen them home made for years. A lovely memory and a beautiful card, your Lintz candy is so beautiful yummy and good enough to eat Martina.
    Faith x

    OdpovědětVymazat